Tips om meer sollicitanten aan te trekken

Wanneer je een baan vrij hebt binnen het bedrijf is het fijn wanneer je snel sollicitanten over de vloer krijgt. Vacatures kan je tegenwoordig makkelijk en snel online zetten op websites zoals Prowurk. Wanneer mensen zoeken naar vacatures Franeker, zullen ze jouw vacature dan snel vinden. Echter moet deze vacature wel aantrekkelijk zijn. In dit artikel geef ik je een paar tips hoe jij je vacatures aantrekkelijker kan maken.

Tip 1 – Hou het kort

Vaak zien we dat vacatures bestaan uit lange lappen tekst. Niemand heeft zin om zo’n lange tekst helemaal te lezen en dat zie je terug in de cijfers. Teksten met 450-600 worden krijgen over het algemeen bijna 20 procent minder sollicitanten als vacatureteksten die bestaan uit maximaal 150 woorden. 

Tip 2 – Formaliteit

Vaak willen mensen grapjes in vacatures verwerken, maar hou je tekst formeel. Uit onderzoek blijkt dat dat kandidaten die een extreem informele tekst te zien kregen, 4 keer vaker zeiden dat de werkgever niet bij hun pasten.

Tip 3 – Plaats je vacature op maandag

De dag waarop je een vacature plaatst is van groot belang. Zoals veel mensen weten is maandag nog steeds de dag waarop werkzoekenden hun best doen om een baan te vinden die bij hen past. De dagen voor het weekend zijn de slechtste dagen om de vacature te plaatsen.

Tip 4 – Laat zien wat je te bieden hebt

Mensen vinden het fijn om precies te weten wat je te bieden hebt. Schrijf niet alleen over wat jij van de kandidaten verwacht, maar laat zien wat je de mensen te bieden hebt en hoe hun gemiddelde werkdag eruit komt te zien. Zo trek je betere sollicitanten aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *