Moet ik switchen van baan?

Het is best lastig om belangrijke levenskeuzes te maken. Hier hangt namelijk heel veel van af, en je wilt niet graag de verkeerde keuze hebben gemaakt. Dit kan jouw gedachtegang zijn als je wilt veranderen van baan. Mogelijk vind je het niet meer leuk op je actuele werk, wil je een compleet nieuwe richting op, of wil je überhaupt even niet meer werken. Dit soort gedachtes en afwegingen zijn zeer begrijpelijk, en heeft iedereen in het leven wel eens mee te maken. Als je nog twijfelt, kan deze blog je misschien wat helderheid geven. Hieronder worden de overwegingen besproken als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Spijt

Allereerst is het belangrijk om te overwegen of je spijt gaat krijgen als je uiteindelijk bent geswitcht van baan. Want, de kans is groot dat je na de keuze die je hebt gemaakt niet meer terug kan naar je oude baan. Dit is begrijpelijk, want het bedrijf dat je hebt verlaten moet natuurlijk ook zo snel mogelijk op zoek naar een goede vervanging van jou. Als je nog niet helemaal zeker bent van je keuze, is het een goed idee om je eerst te gaan oriënteren naar andere banen voordat je ontslag neemt. 

Nieuwe sollicitatie

Het kan best een drempel zijn om je over te geven aan een nieuwe sollicitatie. Want, elke sollicitatie is anders en de meeste kunnen best zwaar zijn. Daarom is het goed om te overwegen of je wel opnieuw wilt solliciteren als je ontslag hebt genomen. Zo ja, bereid je dan zo goed mogelijk voor om stress te voorkomen. Je kan bijvoorbeeld interviews oefenen door met vrienden te praten, en je kunt ook online al je assessment oefenen. Zo zorg je er zelf voor dat solliciteren geen vervelende praktijk hoeft te zijn, maar jij zonder moeite de concurrentie verslaat. Een goede voorbereiding kan je op hellotest.nl vinden. 

Praat met vrienden en familie

De laatste tip is zeer belangrijk, omdat de mensen om je heen jou soms beter kunnen dan jijzelf. Door met vrienden en familie te praten over dit soort levenskeuzes, kan jij waarschijnlijk een weloverwogen keuze maken. Misschien hebben zij al aan je gezien dat je niet helemaal gelukkig bent tijdens het werken op je huidige baan, of dat je veel te druk bent en geen tijd meer hebt voor gezellige dingen. Praat goed met hun voor eerlijk advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *