Met deze tips word jij een meeting baas

Het ligt eraan wat voor werk je doet, maar met veel beroepen heb je te maken met meetings en vergaderingen. Deze meetings zijn bij het ene beroep van groot belang, maar voor sommigen voelt het soms nutteloos. Dat kan verschillende redenen hebben, daarom hebben wij een paar tips verzameld hoe jij een echte meeting baas kan worden.

Wees altijd voorbereid

Meetings hebben vaak een bepaald doel, zorg er daarom voor dat je je goed voorbereid zodat je niet met lege handen de meeting in gaat. Zet de datum en tijd van de meeting in je bureaukalender zodat je deze niet kan missen. Bureaukalenders zijn hier ideaal voor omdat je er de hele werkdag zicht op hebt.
Bereid je vervolgens goed voor. Schrijf vragen op die je wilt stellen, maak een korte presentatie met de informatie die jij wilt delen en noteer plannen en zaken die jij voor de volgende meeting gedaan wilt hebben. Zorg dat je nooit met lege handen naar de meeting komt, dat is zonde van de tijd. Ben je op zoek naar een plek waar je kalenders kan kopen? Neem dan een kijkje op kalendergigant.nl waar je een ruime keuze aan professionele kalenders hebt.

Let op je communicatie

Als je tijdens de meeting iets belangrijks wilt delen, dan is het ook de bedoeling dat het bericht op de juiste manier aankomt. Je verbale en non verbale communicatie speelt hier de grootste rol in. Oefenen in de spiegel klinkt misschien vreemd, maar het helpt je wel om te zien hoe je bericht over komt. Je kan ook jezelf opnemen met je telefoon. Stem je houding af op het bericht dat je wilt delen zodat je iedereens aandacht er goed bij houdt. 

Blijf luisteren

De laatste en wellicht de belangrijkste tip die ik kan geven is om altijd goed te blijven luisteren naar anderen. Onderbreek anderen niet en noteer eventuele vragen en opmerkingen zodat je het daar aan het einde nog over kan hebben. Op die manier blijf je ook niet steeds met een vraag in je hoofd waardoor je uiteindelijk niet goed meer focust op de rest van het verhaal.
Er zijn nog veel meer dingen die je meetings kunnen bevorderen, maar dat is voor een andere keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *