Een nieuw bedrijfspand uitkiezen: waar moet je op letten?

Bedrijfspand breda

Wanneer je merkt dat je huidige bedrijfspand niet meer helemaal tegemoetkomt aan je werkzaamheden en je personeelsbestand, dan kun je maar beter zo spoedig mogelijk op zoek gaan naar een nieuw bedrijfspand. Mocht je een nieuw bedrijfspand Breda of omgeving zoeken om je met je bedrijf in te huisvesten, let voor het maken van een goede keuze dan op de hieronder beschreven factoren.

Bedrijfspand breda

Oppervlakte

Een van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het uitzoeken van een nieuw bedrijfspand is de totale gebruiksoppervlakte van dat pand. Voor een goed referentiekader kun je het best kijken naar de oppervlakte van je huidige pand óf uittekenen hoeveel mensen in het nieuw te betrekken pand ongeveer passen. Idealiter is je nieuwe pand iets te groot, zodat er nog enige ruimte is voor groei in de toekomst.

Locatie

De locatie van je nieuwe bedrijfspand is uiteraard ook erg belangrijk. Hierbij is het essentieel dat je een locatie kiest die goed bereikbaar is. Idealiter is deze bereikbaarheid goed met zowel de auto als met het openbaar vervoer en de fiets.

Uitstraling

Het is belangrijk dat je niet vergeet in de gaten te houden welke uitstraling het bedrijfspand heeft dat je bezichtigd. Het is namelijk aan te raden dat je voor een pand gaat dat tegemoetkomt aan de uitstraling die je als bedrijf zijnde in zo’n totaliteit wilt hebben.

Mogelijkheden tot aanpassingen

Net als dat het belangrijk is dat je een bedrijfsgebouw aanschaft dat net iets te groot is, is het aan te raden dat je voor een pand gaat dat mogelijkheden biedt tot uitbreidingen of aanpassingen. Hierbij geldt dat een uitbreiding natuurlijk als doel heeft de gebruiksoppervlakte te vergroten. Een aanpassing kan inhouden dat je een grote, open kantoortuin realiseert, of juist meerdere kleine werkplekken en vergaderruimtes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *